Sutra ročište za zločine u Dobrovoljačkoj

21.03.2023. 10:14
0
IZVOR: srna.rs

U Sudu BiH sutra treba da bude nastavljeno suđenje Ejupu Ganiću i još devetorici optuženih za zločine nad pripadnicima JNA i civilima u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992. godine.

Ročište optuženima za zločine nad srpskim vojnicima i civilima koje je bilo planirano za 15. mart odgođeno je zbog zdravstvenog stanja jednog od optuženih, rečeno je Srni u ovom sudu.

Za napad na kolonu, ubistva, ranjavanje i zlostavljanje pripadnika JNA i civila optuženi su Ejup Ganić, Zaim Backović, Hasan Efendić, Hamid Bahto, Fikret Muslimović, Jusuf Pušina, Bakir Alispahić, Enes Bezdrob, Ismet Dahić i Mahir Žiško, koji su obavljali visoke političke, vojne i policijske dužnosti.

Na ročištu održanom 22. februara svjedok Tužilaštva BiH rekao je da su ga nakon zarobljavanja iz kolone u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u prostorijama FIS-a tukli nogama i puškom u više navrata i da posljedice tog premlaćivanja trpi i danas.

Svjedok, kome je Sudsko vijeće odobrilo da mu se u javnosti ne otkriva identitet, rekao je da je od stresa za kratko vrijeme osijedio, da i danas često ne može da spava i da mu vraćaju traumatične slike koje je preživio.

Nastavak suđenja najavljen je za 13.00 časova, navedeno je na sajtu Suda BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prošle 32 godine od mučkog ubistva vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici Prošle 32 godine od mučkog ubistva vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici
„Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovolja...
U paklu Skenderije U paklu Skenderije
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    17h 4m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    21h 37m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    19h 11m
    2
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    20h 17m
    0
  • Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
    20h 39m
    0