У понедјељак Међународни образовни форум у Палама

25.11.2022. 13:57
0
ИЗВОР: katera.news

Универзитет у Источном Сарајеву и партнерски универзитети из Руске Федерације у понедјељак, 28. новембра, организују Међународни образовни форум „ Руски језик и евроазијски вектор у развоју образовања, науке и културе“.

Форум ће бити одржан у 10.00 часова на Филозофском факултету Пале, а основна тема биће изазови у високом образовању и науци на евроазијском простору, као и положај руског језика као базе за интернационализацију у образовању, науци и култури.

Свечаној церемонији отварања Међународног образовног форума присуствоваће амбасадор Руске Федерације у Босни и Херцеговини Његова екселенција Игор Калабухов, који ће представницима Универзитета у Источном Сарајеву уручити одликовање за допринос развоју сарадње Универзитета са институцијама образовања, науке и културе Руске Федерације, наводи се у саопштењу.

Осим Његове екселенције амбасадора Калабухова, догађају ће присуствовати и министар образовања, науке и омладинске политике Нижњеновгородске области Олга Петрова, ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић, декан Филозофског факултета проф. др Драга Мастиловић, те представници универзитета који су организатори Округлог стола.

У оквиру форума биће потписан споразум о сарадњи Универзитета у Источном Сарајеву и Државног универзитета у Нижњем Новгороду из Руске Федерације.

Исти дан, у оквиру догађаја Међународни образовни форум „Руски језик и евроазијски вектор у развоју образовања, науке и културе“, у Матичној библиотеци Источно Сарајево  биће организован „Сусрет са писцима“.

"Сусрети са писцима" биће одржани у 12.00 часова, а на овом догађају своју издавачку дјелатност представиће познати савремени руски писац Николај Свечин и српски писац Жељко Пржуљ, који је добитник награде Централне градске јавне библиотеке Санкт Петербурга „Мајаковски“ 2020. године за историјски роман „Сами на свијету“.

Основна тема сусрета  јесте представљање и популаризација жанра историјског романа у различитим интерпретацијама и историјским оквирима.

Коментари 0
Повезане вијести
Изабрани представници општине Пале за такмичење „Ритам Европе“, данас аудиција у Источном Новом Сарајеву Изабрани представници општине Пале за такмичење „Ритам Европе“, данас аудиција у Источном ...
Организован "Дан отворених врата" за најмлађе Паљане Организован "Дан отворених врата" за најмлађе Паљане
Прекид електричне енергије у Палама и Рудом Прекид електричне енергије у Палама и Рудом
Најчитаније
 • У Источном Сарајеву ноћас горјела четири аутомобила
  7h 47m
  1
 • Оштећена три возила у пожару у Спасовданској улици
  10h 30m
  0
 • Крађа из маркета у Источном Новом Сарајеву
  10h 44m
  1
 • Горјело ауто у Миљевићима
  10h 47m
  1
 • Годишњица напада на свештеничку породицу Старовлах на Палама
  12h 26m
  0