Убијено 11 људи, 25 рањено

21.12.2023. 17:20
0
ИЗВОР: srna.rs

Најмање 11 људи погинуло је у пуцњави у центру Прага, саопштила је Прашка служба за ванредне ситуације.

Исти извор наводи да је међу погинулима и нападач, а да је рањено укупно 25 људи, од којих је девет задобило тешке повреде.

Такође, шест лица задобило је средње тешке повреде, а десет лакше. Служба за ванредне ситуације наводи да се бројеви и даље могу промијенити.

Чешки министар унутрашњих послова Вит Ракушан рекао је да у пуцњави у Прагу није потврђено присуство другог нападача и да не постоји непосредна опасност по јавност, преноси ЧТК.

Ракушан је позвао грађане да прате инструкције полиције.

У међувремену Централна војна болница активирала је план за ванредне ситуације и њени тимови су спремни да приме рањене.

Полиција је у Прагу апеловала на грађане да остану унутра и да заобиђу центар града, односно мјеста инцидента код Филозофског факултета.

Према расположивим информацијама неколико људи је погинуло, а десетине су рањене када је нападач отворио ватру у згради Филозофског факултета у центру Прага. Цијели дио града на Тргу Јана Палаха је затворен и саобраћај се преусмјерава на друге трасе.

Медији су објавили фотографије на којима се виде студенти који чуче на прозорској дасци са спољне стране покушавајући да се сакрију од нападача.

Коментари 0
Повезане вијести
Елиминисан нападач у центру Прага Елиминисан нападач у центру Прага
Седморо рањених из Младеновца оперисано, још два пацијента критично Седморо рањених из Младеновца оперисано, још два пацијента критично
Терористички акт у Младеновцу: Осам мртвих, више од десет рањених Терористички акт у Младеновцу: Осам мртвих, више од десет рањених
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    18h 58m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    17h 53m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    12h 41m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    13h 47m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 15m
    0