Учешће на форуму о сарадњи на простору Евроазије

03.10.2022. 21:19
0
ИЗВОР: srna.rs

Универзитет у Источном Сарајеву учествовао је у међународном образовном форуму чији је циљ био да се анализом примјера добре праксе и дискусијом дође до закључака који ће помоћи интернационализацији и међународној сарадњи на простору Евроазије.

Учесници форума су били представници универзитета из Руске Федерације, Кине и других земаља Централне и Источне Азије, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

На форуму су предложени конкретни приједлози да се партнерске институције, учесници програма, пријаве на програм Стварање евроазијског мрежног универзитета, као и да се интензивира сарадња академске и студентске мобилности са евроазијским универзитетима.

Организатори форума "Евроазијски вектор у високом образовању, примјери добре праксе међууниверзитетске сарадње" су Државни универзитет управе Москва, Нижгородски државни универзитет под именом Лобоцевског из Нижњег Новгорода и Универзитет енергетике и транспорта Алмата, Казахстан.

Универзитет у Источном Сарајеву на форуму је представљао проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Марко Гутаљ.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    19h 38m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    17h 40m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    16h 33m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    16h 38m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    15h 41m
    1