Вучић: Боли ме глава када размишљам о ауто-путу према Сарајеву

17.11.2021. 09:16
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће Србија наставити да се бори за енергетску безбједност, да ће у наредном периоду "куповати много тога у региону" и додао да ће ријешити све проблеме око пројекта "Бук Бијела".

- Не дају нам да радимо јаке пројекте, али да не прозивам никог по политичкој основи. Решићемо ми те проблеме - рекао је Вучић и додао да га боли глава када размишља о ауто-путу према Сарајеву које неки блокирају.

Вчић је рекао да ће за неколико дана у систем бити пуштен блок Б Термоелектране "Обреновац" са 670 мегавата и да Србија више неће морати да узима струју од Републике Српске, коју ће вратити, те за то захвалио српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Он је поручио да у Москву на разговор са предсједником Русије Владимиром Путином иде да тражи најбоље за Србију и када је ријеч о цијени гаса и о количинама јер од гаса зависи живот цијеле земље и будућност страних инвестиција.

- Ми ћемо тражити три милијарде метара кубних гаса. Потребна нам је сигурност, јер већ сад смо почели да користимо резерве из Банатског Двора - рекао је Вучић.

Он је навео да је цијена гаса на свјетском тржишту до данас била 960 долара, а да је од данас скочила на 1100 долара.

- Србија данас набавља по 270 по дугорочном уговору, замислите да плаћамо 960 долара. Молдавија данас плаћа 460 долара. Борићемо се за најбоље - поручио је предсједник Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву
Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 53m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    3h 17m
    0
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    18h 1m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    3h 11m
    0
  • У недјељу гусларско вече у Палама
    23h 38m
    2