Vučić: Boli me glava kada razmišljam o auto-putu prema Sarajevu

17.11.2021. 09:16
0
IZVOR: SRNA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija nastaviti da se bori za energetsku bezbjednost, da će u narednom periodu "kupovati mnogo toga u regionu" i dodao da će riješiti sve probleme oko projekta "Buk Bijela".

- Ne daju nam da radimo jake projekte, ali da ne prozivam nikog po političkoj osnovi. Rešićemo mi te probleme - rekao je Vučić i dodao da ga boli glava kada razmišlja o auto-putu prema Sarajevu koje neki blokiraju.

Včić je rekao da će za nekoliko dana u sistem biti pušten blok B Termoelektrane "Obrenovac" sa 670 megavata i da Srbija više neće morati da uzima struju od Republike Srpske, koju će vratiti, te za to zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

On je poručio da u Moskvu na razgovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom ide da traži najbolje za Srbiju i kada je riječ o cijeni gasa i o količinama jer od gasa zavisi život cijele zemlje i budućnost stranih investicija.

- Mi ćemo tražiti tri milijarde metara kubnih gasa. Potrebna nam je sigurnost, jer već sad smo počeli da koristimo rezerve iz Banatskog Dvora - rekao je Vučić.

On je naveo da je cijena gasa na svjetskom tržištu do danas bila 960 dolara, a da je od danas skočila na 1100 dolara.

- Srbija danas nabavlja po 270 po dugoročnom ugovoru, zamislite da plaćamo 960 dolara. Moldavija danas plaća 460 dolara. Borićemo se za najbolje - poručio je predsjednik Srbije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    20h 5m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    20h 12m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    16h 54m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    11h 32m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    12h 4m
    0