За туризам у Источном Сарајеву биће надлежна само градска туристичка организација

23.06.2021. 14:02
0
ИЗВОР: Катера

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелници свих шест општина из састава града усагласили су се данас о формирању јединствене градске туристичке организације која ће имати инфо центре у свим општинама, саопштено је из Градске управе.

Градоначелник Ћосић рекао је да ће оснивачи нове туристичке организације бити Градска управа и општине, те да ће у наредних 15 дана свим локалним заједницама доставити потребна документа и акте, о којима би представници општина требало и званично да се изјасне.

Овом одлуком надлежности из области туризма ће поново бити под контролом градске туристичке организације, као што је то био случај и раније, те је упитан рад досадашњих општинских туристичких организација попут оних на Сокоцу, Палама и у Трнову.

Општинска туристичка организација општине Трново основана је 2010. године, док је Општинска ТО Соколац основана 2012. године.

Посљедња у низу новооснованих општинских туристичких организација била је Туристичка организација општине Пале, која је основана 2019. године уз много контроверзи, праћена бројним судским одлукама и тужбама од стране Града Источно Сарајево и градске ТО "Јахорина".

Упркос свом привременом опстанку, све надлежности, па и оне на територији општине Пале на крају завршавају под надлежности града Источно Сарајево и градске туристичке организације, што је  данас и утврђено на поменутом састанку.

На састанку је договорено  да се у наредном периоду дефинишу права и обавезе општина у новој туристичкој организацији , уз могућност одређеног нивоа аутономности општинских инфо центара  и поштовање потреба свих локалних заједница.

Коментари 0
Повезане вијести
Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Божовић: Хитно ријешити питање изградње Средњошколског центра "Источна Илиџа" Божовић: Хитно ријешити питање изградње Средњошколског центра "Источна Илиџа"
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    23h 25m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 9m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    16h 54m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    13h 53m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 5m
    0