Знакови да сте запоставили своје здравље

07.08.2019. 20:57
0
ИЗВОР: nezavisne.com

С обзиром на наметнути темпо и убрзан начин живота, често смо ми и наше здравље, посљедња ствар о којој бринемо, а то се у комбинацији са свакодневним стресом посебно испољава на организам и тијело, јер осјећамо исцрпљеност, недостатак енергије и неријетко смо депресивни.

Постоји неколико јасних знакова, које можемо уочити у свом начину живота, а који нам јасно стављају до знања да смо неправедно запоставили сопствено здравље.

Константна исцрпљеност

Ако осјећате свакодневну исцрпљеност, иако довољно спавате, ваше тијело вам шаље јасне знаке да нешто друго негативно утиче на ваш баланс. Када примијетите овај симптом дисбаланса у вашем организму, преиспитајте свој начин живота у посљедње вријеме и потрудите се да уведете неке здраве навике, које ће побољшати вашу рутину.

Нездрава исхрана

У посљедње вријеме посежете за фаст фоод-ом и готово да се и не сјећате када сте задњи пут појели нешто свјеже и здраво, што ће вас окријепити. Да бисте ово промијенили и освјежили свој организам и нахранили га витаминима, покушајте појести барем један оброк који у себи садржи свјеже воће и поврће. Здрава исхрана позитивно ће утицати и на ваше расположење и на вашу исцрпљеност и симптоме умора.

Константно сте напети

Свакодневно се борите са гомилом стреса и недефинисаних осјећања, док напетост расте из дана у дан. Застаните и преиспитајте се, покушајте да пронађете узрок своје напетости и постепено се заштитите од негативних утицаја, пронађите начин да се опустите и растеретите своје мисли, како би у вашем животу било мјеста и за дневну дозу позитиве.

Недостатак физичке активности

Физичка активност веома је битна за наше ментално и физичко здравље, јер осим што позитивно утиче на стање организма, додатно помаже при ослобађању од стреса. Да бисте се осјећали здраво, полетно и енергично, потребно је да свакодневно издвојите барем мало времена за омиљену физичку активност.

Коментари 0
Повезане вијести
Ојачајте имунитет у прелазном периоду Ојачајте имунитет у прелазном периоду
Шта је здравије - уље или свињска маст? Шта је здравије - уље или свињска маст?
Гојазност достигла размјере епидемије Гојазност достигла размјере епидемије
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 21m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 26m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 35m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 14m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 42m
    0