Агенција за лијекове забранила промет и производњу кисеоника фирми "ТГТ Техногас"

28.09.2021. 14:20
0
ИЗВОР: Nezavisne

Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ издала је јуче усмено Рјешење о забрани промета и производње медицинског кисеоника фирми "ТГТ Техногас", јер ова компанија не посједује потребне дозволе.

Како "Независне новине" сазнају незванично Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ посјетом компанији "ТГТ Техногас" је утврдила да се ова компанија бави прометом и производњом медицинског кисеоника, за шта немају дозволе.

Инспектори Агенције за лијекове БиХ јуче су од 8 часова и 30 минута до 17 часова боравили у фирми "ТГТ Техногас" у Лакташима. Том приликом извршена је контрола и констатована производња кисеоника.

-ТГТ Техногас није регистрован за продају медицинског кисеоника - лијека, нити за производњу медицинског кисеоника - саопштено је из Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ.

Сачињен је записник који нико из фирме није желио да потпише, због чега им је усмено забрањена производња и промет кисеоника.

Како нам је речено потом је издато хитно усмено Рјешење да се наређује забрана промета и производње медицинског кисеоника овој компанији до отклањања утврђених недостатака.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђајић: Не можемо законски да набавимо кисеоник Ђајић: Не можемо законски да набавимо кисеоник
Агенција за лијекове БиХ: Налаз квалитета кисеоника са УКЦ Српске није валидан Агенција за лијекове БиХ: Налаз квалитета кисеоника са УКЦ Српске није валидан
Золак: Чистоћа кисеоника не значи да је он медицински Золак: Чистоћа кисеоника не значи да је он медицински
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    23h 25m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 53m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    21h 26m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    22h 18m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    1h 26m
    0