Алекса Вуковић спреман за нову сезону

07.12.2023. 17:57
0
ИЗВОР: sportdc.net

Биатлонац Алекса Вуковић спреман је за старт сезоне у викенду пред нама.

Један од кандидата за најбољег спортисту Републике Српске у текућој години стартује из Словеније, гдје га очекује ИБУ јуниор куп.

- Прву утрку имам у Словенији, а онда се јуниорски Свјетски куп премјешта у Италију. Мој циљ за ову сезону је да се рангирам што више у генералном пласману ИБУ јуниор купа, те да остварим норму за Свјетско првенство у Чешкој, гдје се надам да ће 480 сати тренинга и више од 5900 километара од маја бити доволљно за реализацију тих циљева - каже за портал „sportdc.net“ Алекса Вуковић.

Иза њега је припремни период који је био прилично напоран и у којем је током љетног периода остварио одличне резултате.

- Припремни период је почео првог маја са обимним тренинзима, четири до шест сати дневно, шест дана у седмици. Средином августа је тај обим постао мањи, али је интезитет порастао због Свјетског првенства у љетном биатлону гдје сам у категорији јуниора освојио у спринту 10. мјесто, што је до сада најбољи резултат икада у биатлону. То Свјетско првенство је послужило као одлична провјера, како би се рекло "додир реалности" такмичарске форме и након тога је услиједио обиман и интензиван тренинг као и прије. Што се тиче одлазака на припреме у љетном периоду, организованих од стране мог скијашког савеза, имао сам свега седам дана припрема у Хрватској, што дефинитивно није довољно, али ипак тренирајући на истом терену је доприњело изградњи менталне снаге, која је тренутно уз моју форму, никад боља и која ће послужити као главна пузла у прављену једног одличног резултата којег очекујем – рекао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Алекса Вуковић најбољи спортиста општине Пале Алекса Вуковић најбољи спортиста општине Пале
Алекса Вуковић, кандидат Смучарског савеза Републике Српске: Номинација признање за квалитетан рад Алекса Вуковић, кандидат Смучарског савеза Републике Српске: Номинација признање за квалит...
Одличан наступ биатлонца Алексе Вуковића на Свјетском првенству Одличан наступ биатлонца Алексе Вуковића на Свјетском првенству
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 56m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 41m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 40m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 52m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    14h 46m
    0