Aleksa Vuković spreman za novu sezonu

07.12.2023. 17:57
0
IZVOR: sportdc.net

Biatlonac Aleksa Vuković spreman je za start sezone u vikendu pred nama.

Jedan od kandidata za najboljeg sportistu Republike Srpske u tekućoj godini startuje iz Slovenije, gdje ga očekuje IBU junior kup.

- Prvu utrku imam u Sloveniji, a onda se juniorski Svjetski kup premješta u Italiju. Moj cilj za ovu sezonu je da se rangiram što više u generalnom plasmanu IBU junior kupa, te da ostvarim normu za Svjetsko prvenstvo u Češkoj, gdje se nadam da će 480 sati treninga i više od 5900 kilometara od maja biti dovolljno za realizaciju tih ciljeva - kaže za portal „sportdc.net“ Aleksa Vuković.

Iza njega je pripremni period koji je bio prilično naporan i u kojem je tokom ljetnog perioda ostvario odlične rezultate.

- Pripremni period je počeo prvog maja sa obimnim treninzima, četiri do šest sati dnevno, šest dana u sedmici. Sredinom avgusta je taj obim postao manji, ali je intezitet porastao zbog Svjetskog prvenstva u ljetnom biatlonu gdje sam u kategoriji juniora osvojio u sprintu 10. mjesto, što je do sada najbolji rezultat ikada u biatlonu. To Svjetsko prvenstvo je poslužilo kao odlična provjera, kako bi se reklo "dodir realnosti" takmičarske forme i nakon toga je uslijedio obiman i intenzivan trening kao i prije. Što se tiče odlazaka na pripreme u ljetnom periodu, organizovanih od strane mog skijaškog saveza, imao sam svega sedam dana priprema u Hrvatskoj, što definitivno nije dovoljno, ali ipak trenirajući na istom terenu je doprinjelo izgradnji mentalne snage, koja je trenutno uz moju formu, nikad bolja i koja će poslužiti kao glavna puzla u pravljenu jednog odličnog rezultata kojeg očekujem – rekao je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
Aleksa Vuković najbolji sportista opštine Pale Aleksa Vuković najbolji sportista opštine Pale
Aleksa Vuković, kandidat Smučarskog saveza Republike Srpske: Nominacija priznanje za kvalitetan rad Aleksa Vuković, kandidat Smučarskog saveza Republike Srpske: Nominacija priznanje za kvalit...
Odličan nastup biatlonca Alekse Vukovića na Svjetskom prvenstvu Odličan nastup biatlonca Alekse Vukovića na Svjetskom prvenstvu
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    1h 52m
    5
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    19h 33m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    16h 32m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    17h 44m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    16h 38m
    0