Алекса Вуковић: Због немогућности тренирања, традиција биатлона се гаси на Палама (ФОТО)

26.07.2022. 13:51
0
ИЗВОР: katera.news

Биатлонац Алекса Вуковић у својој спортској каријери биљежи само најбоље резултате. Као члан Смучарском клубу „Романија“ из Пала остварио је резултате који су га довели до мјеста најбољег у историји бх. биатлона.

Све потешкоће и неадекватни услови за тренинг, са којима се сусрећу чланови овог клуба, нису биле препрека за младог Вуковића. 

Како је истакао за Катеру, Смучарски клуб „Романија“ из Пала постоји 90 година и изњедрио је успјешне спортисте свјетског ранга.

- Због непостојања ролер-ски стазе, тренинзи се годинама одвијају на ролер-скијама по јавним путевима. Немамо љетњу биатлон стазу, а на све то, ове године је из полиције стигао допис у којем је саопштено да нам се забрањује даље одвијање тренинга на путевима на територији Републике Српске – рекао је Вуковић.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Вуковић истиче да се оваквим поступком гаси традиција овог спорта у Палама.

Учествовао сам на Зимским олимпијским играма младих у Лозани, остварио један од најбољих резултата у историји бх. биатлона и поносним учинио моје Паљане и суграђане. Сада се сусрећемо са тим да та иста општина, која је позната по младим олимпијцима и спорту, гаси наш спорт -  истакао је Вуковић.

Он је додао да ће спортисти бити принуђени да иду у ФБиХ и сусједне државе како би могли тренирати.

Услови који треба да се обезбиједе како бисмо квалитетно тренирали су мизерни за нашу општину, али изгледа да ни то не могу обезбиједити – закључио је Вуковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Алекса Вуковић најбољи спортиста општине Пале Алекса Вуковић најбољи спортиста општине Пале
Алекса Вуковић спреман за нову сезону Алекса Вуковић спреман за нову сезону
Алекса Вуковић, кандидат Смучарског савеза Републике Српске: Номинација признање за квалитетан рад Алекса Вуковић, кандидат Смучарског савеза Републике Српске: Номинација признање за квалит...
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    16h 5m
    3
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    16h 37m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    11h 48m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    16h 46m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    19h 53m
    0