Идеална температура по просторијама у стану током зиме

05.12.2023. 17:11
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Идеална температура за ваш дом понајвише зависи од ваших навика, но требали бисте водити рачуна о паметном кориштењу електричне енергије. Због тога британско министарство енергетике препоручује постављање термостата на температуру између 20 и 21 степени у зимским мјесецима, а још нижу када спавате или сте изван куће, пише Real Simple.

Дневни боравак

Температуру дневне собе најбоље је одржавати између 19 и 22 степени јер се тамо највише времена проводи, а ту долазе и гости. Стручњаци кажу да је потребно редовито провјетравати ову просторију.

Спаваћа соба

Требала би бити најхладнија у стану, а идеална температура је између 16 и 18 степени. Разлог тако ниске температуре је квалитета сна. Превисока температура у спаваћој соби лоше утиче на сан, повећава немир и продуљује вријеме потребно за успављивање. Не препоручује се ни спавање у прехладној просторији јер се можете прехладити.

Кухиња

Загријте је на 20 степени јер се кувањем простор додатно загријава. Но, температура не смије бити испод 20 степени јер се тада ствара кондензација и влага која узрокује стварање плијесни.

Купатило

Температура у њој требала би бити 21 степен, јер је угодна за боравак, а на зидовима купатила неће се стварати влага. Када током купања повисите температуру, прозрачите купатило, преноси Jutarnji.hr.

Коментари 0
Повезане вијести
Скида трагове фломастера и бојица: Трик за чисте зидове (ВИДЕО) Скида трагове фломастера и бојица: Трик за чисте зидове (ВИДЕО)
Најлакши начин да очистите радијаторе пуне прашине Најлакши начин да очистите радијаторе пуне прашине
Величанствене љубичице и током зиме Величанствене љубичице и током зиме
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 34m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 18m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 3m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 2m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 8m
    0