Lazarević: Da sad, gospodo, u NSRS vidimo ko je „patriota“, a ko „izdajnik“

09.04.2024. 10:02
0
IZVOR: katera.news

Poslije više godina pokušaja da kroz opšti konsenzus usaborimo Republiku Srpsku i time kao zrelo društvo odgovorimo na pravi način bremenu vremena, ne preostaje nam ništa drugo nego da javno pozovemo „srpske“ partije u NSRS, sve da se izjasne na idućem zasjedanju o podršci održavanju spasonosnog Sabora Republike Srpske.

Dana 8. 4. 2024. godine smo predsjedniku NSRS i svim srpskim parlamentarnim partijama (SNSD-SDS-PDP-DNS-SP-SPS-US-PPIR-NF-NPS-DEMOS) poslali službenu inicijativu u kojoj predlažemo da na prvoj narednoj sjednici NSRS (posebnoj ili redovnoj) kolegij  NSRS prihvati kao tačku dnevnog reda „Zaključak o podršci održavanja Sabora Republike Srpske“.

Da javno kroz moralni čin - Zaključak na NSRS podrže održavanje Sabora Republike Srpske u organizaciji Mitropolije dabrobosanske, Anursa, Senata, BORS-a i oba Univerziteta, u Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci.

Da tim činom dokažu da vide dalje, da je vrijeme zbijanja redova-podvlačenja CRVENIH LINIJA oko opstanka Republike Srpske, odnosno, da je vrijeme pismenog i sabornog odgovora, sve zbog ugrožavanja vitalnog nacionalnog interesa srpskog naroda i posljedično ugrožavanja normalnog života svih građana Republike Srpske.

- da narodni poslanici Zaključkom donesenim na NSRS potvrde da su saglasni sa hitnim održavanjem Sabora u organizaciji najumnijih i najmudrijih srpskih glava iz Republike Srpske, te  njegovim formiranjem kao stalnog tijela od posebnog društvenog interesa Republike Srpske

- da su saglasni da imenovani Sabor organizuju i na njemu donesu Deklaraciju pod nazivom SRPSKA ZA 21. VIJEK- dokument pripremljen od najveće srpske pameti

- da ta deklaracija obuhvati sve sfere života i rada Republike Srpske za naredne godine i decenije

- da insistira na poštovanju Dejtonskog sporazuma i njegovog aneksa 4  -Ustava BiH

- da u dokumentu budu jasno naznačene crvene linije ispod kojih Republika Srpska ne smije i neće ići, te da po tom pitanju kroz preporuke da smjernice svim institucijama i svim izabranim predstavnicima za sve nivoe vlasti

Do vas je, gospodo, srpski političari, vrijeme je da na oduševljenje i plebiscitarnu podršku naroda podržite ovu spasonosnu inicijativu, ili da je odbacite, čime ćete sa pravom sabornim i nacionalno odgov ornim ZELENIM  SRPSKE i narodu pokazati -dokazati da ne zaslužujete njihovu podršku, naprotiv, da ćete tim činom (oni koji ne budu podržali) nama i narodu dati za pravo da vas u najmanju ruku smatramo nedoraslim predstavnicima srpskom naroda, a možda i IZDAJNICIMA.

Što se tiče Ekološke partije RS-ZELENIH SRPSKE, za četiri naše službene inicijative u zadnje tri godine, nikad, baš nikad nismo izašli u javnost sa imenima institucija i partija koje su podržale održavanje Sabora, niti sa imenima partija i institucija koje nisu htjele, ili smjele podržati ovu spasonosnu inicijativu.

Nismo, razlog je jednostavan, znamo da Srpskoj treba svenarodni konsenzus zbog opasnosti koja se nad nas nadvila.

Pa kad znamo, kakvi bi mi to bili ljudi koji nas pokušavaju sabrati, ako bi zbog sujete, ili političkog populizma nepromišljeno prozvali one koji su tri godine neodgovorno ponašali, „mudro“ ćuteći na inicijativu?

Zar nas tim stupidnim činom kao časna i neukaljana partija ne bi još više podijelili?

E sad, gospodo, iz svih srpskih stranaka u NSRS nema nazad, IDETE PRED SUD JAVNOSTI, sad ni mi svojim ćutanjem ne možemo spriječiti da narod vidi ko je ko u današnjoj politici.

Na vama je prelijepa dužnost, da podržite održavanje prvog Sabora Republike Srpske i uđete u istoriju kao časni ljudi, časne partije i mudri lideri, ili da ne daj Bože dobijete zasluženu etiketu novih Brankovića.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Nije infarkt ništa ako ne slijediš uputstvo Fonda zdravstva Srpske Nije infarkt ništa ako ne slijediš uputstvo Fonda zdravstva Srpske
Lazarević: Posebna sjednica NSRS - komedija za koju tek ide plaćanje karte Lazarević: Posebna sjednica NSRS - komedija za koju tek ide plaćanje karte
Lazarević: Domanovićevo „Pozorište u palanci“ sinoć u Palama Lazarević: Domanovićevo „Pozorište u palanci“ sinoć u Palama
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    15h 24m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    4h 37m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    4h 31m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    4h 8m
    1
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    19h 28m
    0