SDS Trnovo: Odluka o izmjeni Regulacionog plana "Sportsko-rekreaciono područje Jahorina" nezakonita

15.06.2020. 10:49
0
IZVOR: Katera

Ustavni sud Republike Srpske donio je Odluku kojom je utvrđeno da Odluka o usvajanju izmjene dijela revizije Regulacionog plana „Sportsko-rekreaciono područje Jahorina“ na području opštine Trnovo („Službene novine Grada Istočno Sarajevo“ br. 10/19) nije u saglasnosti sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o uređenju prostora i građenju.

Kako je navedeno u saopštenju, Klub odbornika SDS-a prije glasanja je upozoravao načelnika i skupštinsku većinu da je gore pomenuta Odluka nezakonita, a u vrijeme dok je skupštinsku većinu predvodio SDS 2018. godine, sporna Odluka je skinuta sa dnevnog reda sjednice SO Trnovo.

Međutim, uprkos upozorenjima Kluba odbornika SDS-a, na prijedlog načelnika Trnova Dragomira Gagovića, a uz podstrek odbornika SNSD-a Veljka Vlaškog, Odluka je usvojena.

- Načelnik i dalje ne poštuje Odluku Ustavnog suda Republike Srpske, nastavlja da djeluje protiv interesa opštine, što za posljedicu ima podnošenje krivične prijave od strane lica (vlasnika objekta koji trpi štetu zbog nepoštivanja Odluke) i to ne samo protiv načelnika, već i protiv g. Vlaškog, kao podstrekača. Ipak, najteža posljedica je nemjerljiva šteta po Opštinu Trnovo koju će na kraju platiti njeni građani – navedeno je u saopštenju Opštinskog odbora SDS-a Trnovo.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Poziv zainteresovanim vlasnicima nepokretnosti na području sjeverozapadno od Motela „Veljine“ do Ulice Ive Andrića Poziv zainteresovanim vlasnicima nepokretnosti na području sjeverozapadno od Motela „Veljin...
PDP Pale: Zaustaviti pojedinačne izmjene regulacionih planova PDP Pale: Zaustaviti pojedinačne izmjene regulacionih planova
Saopštenje Opštinskog odbora SDS-a Trnovo Saopštenje Opštinskog odbora SDS-a Trnovo
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    16h 28m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    18h 19m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    18h 6m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 32m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    12h 14m
    0