СДС Трново: Одлука о измјени Регулационог плана "Спортско-рекреационо подручје Јахорина" незаконита

15.06.2020. 10:49
0
ИЗВОР: Катера

Уставни суд Републике Српске донио je Одлуку којом је утврђено да Одлука о усвајању измјене дијела ревизије Регулационог плана „Спортско-рекреационо подручје Јахорина“ на подручју општине Трново („Службене новине Града Источно Сарајево“ бр. 10/19) није у сагласности са Уставом Републике Српске и Законом о уређењу простора и грађењу.

Како је наведено у саопштењу, Клуб одборника СДС-а прије гласања је упозоравао начелника и скупштинску већину да је горе поменута Одлука незаконита, а у вријеме док је скупштинску већину предводио СДС 2018. године, спорна Одлука је скинута са дневног реда сједнице СО Трново.

Међутим, упркос упозорењима Клуба одборника СДС-а, на приједлог начелника Трнова Драгомира Гаговића, а уз подстрек одборника СНСД-а Вељка Влашког, Одлука је усвојена.

- Начелник и даље не поштује Одлуку Уставног суда Републике Српске, наставља да дјелује против интереса општине, што за посљедицу има подношење кривичне пријаве од стране лица (власника објекта који трпи штету због непоштивања Одлуке) и то не само против начелника, већ и против г. Влашког, као подстрекача. Ипак, најтежа посљедица је немјерљива штета по Општину Трново коју ће на крају платити њени грађани – наведено је у саопштењу Општинског одбора СДС-а Трново.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Позив заинтересованим власницима непокретности на подручју сјеверозападно од Мотела „Вељине“ до Улице Иве Андрића Позив заинтересованим власницима непокретности на подручју сјеверозападно од Мотела „Вељин...
ПДП Пале: Зауставити појединачне измјене регулационих планова ПДП Пале: Зауставити појединачне измјене регулационих планова
Саопштење Општинског одбора СДС-а Трново Саопштење Општинског одбора СДС-а Трново
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 54m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    10h 36m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    9h 4m
    0
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    7h 34m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    10h 25m
    1