Положила возачки из 961. покушаја (ВИДЕО)

30.04.2024. 21:32
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Трећи срећа, или у случају Цха Са-соон из Јужне Кореје 961. срећа да добије возачку дозволу. Ова пензионерка сада вози након што је коначно положила писмени возачки испит, преноси „Asian Culture Unlocked“ у видео који је убрзо постао виралан на „YouTube-u“.

Н1 преноси да је њена невјероватна прича почела је прије више од десет година, али недавно се поновно појавила на „Redditu“ и постала популарна.

Када је 2010. коначно положила, имала је 69 година. Постала је и славна у локалним круговима јер је њена прича инспирисала многе људе који су се борили полагањем испита вожње.

Са-соон, која је сада у својим 80-им, није допустила да је ишта спријечи и одлучно је приступила писменом тесту сваки дан пет дана у седмици у периоду од три узастопне године.

Међутим, сваки је пала, али је устрајала у свему и коначно добила возачку дозволу. На крају је Са-соон издвојила више од пет милиона wona (око 4.000 евра) покушавајући проћи ове тестове.

Бака је научила да вози у аутошколи Јеонбунк, а када је коначно положила испите, сви њени стрпљиви учитељи прославили су с њом.

- Кад је коначно добила дозволу, сви смо изашли у знак весеља и грлили је, поклањајући јој цвијеће. Осјећало се као да нам је свима велики терет пао с плећа. Нисмо имали храбрости рећи јој да одустане јер се стално појављивала - рекла је Парк Су-yеон, инструкторка у ауто-школи.

Њена прича је привукла пажњу чак и „Hyundaija“ ,који је Са-соон наградио аутомобилом који је коштао 16.800 долара. Такође је глумила у њиховој популарној реклами.

- Није ми сметало. За мене је свакодневно путовање због полагања било попут одласка у школу. Увијек ми је недостајала школа - навела је тада Са-соон.

Са-соон зарађује за живот од продаје домаћег поврћа и хтјела је да научи да вози како би одржала свој посао. Такође је рекла за „New York Times“ да сада може водити своје унуке у зоолошки врт.

Коментари 0
Повезане вијести
Киша метеора најјача у овом вијеку десиће се на Ђурђевдан Киша метеора најјача у овом вијеку десиће се на Ђурђевдан
Сунце умире за пет милијарди година Сунце умире за пет милијарди година
Која генерација највише „дивља“ по путу? Која генерација највише „дивља“ по путу?
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    8h 22m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    8h 39m
    2
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    23h 16m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    9h 15m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    7h 44m
    0