Položila vozački iz 961. pokušaja (VIDEO)

30.04.2024. 21:32
0
IZVOR: nezavisne.com

Treći sreća, ili u slučaju Cha Sa-soon iz Južne Koreje 961. sreća da dobije vozačku dozvolu. Ova penzionerka sada vozi nakon što je konačno položila pismeni vozački ispit, prenosi „Asian Culture Unlocked“ u video koji je ubrzo postao viralan na „YouTube-u“.

N1 prenosi da je njena nevjerovatna priča počela je prije više od deset godina, ali nedavno se ponovno pojavila na „Redditu“ i postala popularna.

Kada je 2010. konačno položila, imala je 69 godina. Postala je i slavna u lokalnim krugovima jer je njena priča inspirisala mnoge ljude koji su se borili polaganjem ispita vožnje.

Sa-soon, koja je sada u svojim 80-im, nije dopustila da je išta spriječi i odlučno je pristupila pismenom testu svaki dan pet dana u sedmici u periodu od tri uzastopne godine.

Međutim, svaki je pala, ali je ustrajala u svemu i konačno dobila vozačku dozvolu. Na kraju je Sa-soon izdvojila više od pet miliona wona (oko 4.000 evra) pokušavajući proći ove testove.

Baka je naučila da vozi u autoškoli Jeonbunk, a kada je konačno položila ispite, svi njeni strpljivi učitelji proslavili su s njom.

- Kad je konačno dobila dozvolu, svi smo izašli u znak veselja i grlili je, poklanjajući joj cvijeće. Osjećalo se kao da nam je svima veliki teret pao s pleća. Nismo imali hrabrosti reći joj da odustane jer se stalno pojavljivala - rekla je Park Su-yeon, instruktorka u auto-školi.

Njena priča je privukla pažnju čak i „Hyundaija“ ,koji je Sa-soon nagradio automobilom koji je koštao 16.800 dolara. Takođe je glumila u njihovoj popularnoj reklami.

- Nije mi smetalo. Za mene je svakodnevno putovanje zbog polaganja bilo poput odlaska u školu. Uvijek mi je nedostajala škola - navela je tada Sa-soon.

Sa-soon zarađuje za život od prodaje domaćeg povrća i htjela je da nauči da vozi kako bi održala svoj posao. Takođe je rekla za „New York Times“ da sada može voditi svoje unuke u zoološki vrt.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kiša meteora najjača u ovom vijeku desiće se na Đurđevdan Kiša meteora najjača u ovom vijeku desiće se na Đurđevdan
Sunce umire za pet milijardi godina Sunce umire za pet milijardi godina
Koja generacija najviše „divlja“ po putu? Koja generacija najviše „divlja“ po putu?
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    15h 22m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    15h 39m
    3
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    10h 19m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    14h 44m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    16h 15m
    5