Сукоб ће се завршити кад Запад озбиљно схвати Русију

11.03.2022. 20:16
0
ИЗВОР: politika.rs

Званични Кремљ је саопштио данас да ће се сукоб у Украјини окончати чим Запад буде дјеловао поводом више пута изражене забринутости Русије због убијања цивила у источној Украјини и проширења НАТО-а на исток.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је, на питање новинара о томе како би криза могла да се заврши, изнио став Русије и рекао да вјерује да Украјина разговара о захтјевима Москве са Сједињеним Државама и другим савезницима, преноси агенција Ројтерс.

- Русија је формулисала конкретне захтјеве Украјини везано за рјешавање ових питања. Колико разумијемо, о тим захтјевима Украјинци разговарају са својим савјетницима, прије свега Сједињеним Државама и земљама Европске уније - изјавио је Песков.

- Надајмо се. То мора да се уради. Онда ће се све завршити - поручио је портпарол Кремља.

Према његовим ријечима, Русија је у протеклих осам година више пута покушавала да замоли своје западне колеге да изврше притисак на Кијев „и да натјерамо Кијев да престане да убија свој народ у Донбасу и да испуни споразуме из Минска”.

- Такође, у протеклих неколико деценија, наша земља је у више наврата говорила да осјећамо да смо у опасности након што сте помјерили своју војну инфраструктуру у нашем правцу. То нам се не свиђа и осјећамо да смо у опасности и не можемо да затворимо очи пред тим - изјавио је Песков.

Додаје и да је упитао Запад зашто то ради, али, како тврди, није било одговора.

Песков наглашава да је неопходно да се пронађе рјешење за ова два питања и да је Русија формулисала конкретне захтјеве Украјини да ријеши та питања, преноси Танјуг.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    7h 3m
    0
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    9h 17m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    10h 5m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    3h 53m
    2
  • Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
    10h 10m
    0