Вуковић: Прогања ме наступ на свјетском првенству

13.04.2021. 20:20
1
ИЗВОР: Sportdc.net

Млади биатлонац са Пала, Алекса Вуковић, и у тек завршеној сезони је показао да ће се на њега у будућности моћи много рачунати и да се дефинитивно ради о будућем олимпијском представнику Босне и Херцеговине.

У разговору за  портал SportDC.net Вуковић истиче да је ово била турбулентна сезона, али истовремено и једна од његових најуспјешнијих у досадашњој каријери.

- Такмичарска сезона је готова. Била је веома турбулентна, са много успона и падова, али све у свему била је једна од успјешнијих за мене до сада- почиње наш разговор Алекса Вуковић.

"Highlight" сезоне је свакако Свјетско првенство за јуниоре у аустријском Обертилиаху гдје је имао изузетно запажен наступ, освојио је 42. мјесто, скијао је одлично, али је платио данак гађању.

- Заузео сам 42. мјесто од 111 такмичара на старту. Промашио сам посљедња два метка, а на то је доста утицао припремни период који је био изузетно лош због лоше организованости и услова за тренинг. Са два поготка више био бих 15. мјесто и то је резултат који никада нико није постигао код нас у историји босанскохерцеговачког биатлона. Направио сам добар резултат, али жалим за већим достигнућем. То ме мало прогања, али ми и даје снагу и мотивацију за нови припремни циклус који слиједи.

Наступао је Вуковић ове сезоне на такмичењима Балкан купа, али и ИБУ купа за сениоре.

- Ове сезоне сам имао такмичења са много јаком конкуренцијом. Био сам на Балкан купу гдје сам освојио сребро и злато, наступио сам на поменутом Свјетском јуниорском првенству и освојио 42. мјесто, а ту су била и ИБУ такмичења сениорског ранга, гдје као млад такмичар нисам показао неке резултате, али ми је драго што сам својим учешћем успио да видим и научим неке нове ствари од великих такмичара које ћу настојати да примјењујем да бих постао бољи.

Пандемија коронавируса је много ствари промијенила, а највише је истрпио припремни период.

- У овој сезони због пандемије коронавируса сам морао много да импровизијујем што се тиче припремног периода. Све се одвијало у складу са мјерама, а интернационална такмичења су успјела да се одрже. Тренутно на нашем полигону на Двориштима има још снијега, тако да тренажна сезона још траје. Након тога слиједи опоравак од три седмице и онда крећем у нови припремни период који траје девет мјесеци до нове сезоне.

У наредној сезони жели још већи напредак.

- Тренутно из ове перспективе циљ за наредну сезону је да напредујем што више и тежим ка томе да направим неколико трка без промашаја. Наравно, из таквих перформанси ће доћи и велики резултати.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mokropale 03.12.2022. 17:52
    Mlogo si se ti uzdigo
Повезане вијести
Алекса Вуковић најбољи спортиста општине Пале Алекса Вуковић најбољи спортиста општине Пале
Алекса Вуковић спреман за нову сезону Алекса Вуковић спреман за нову сезону
Алекса Вуковић, кандидат Смучарског савеза Републике Српске: Номинација признање за квалитетан рад Алекса Вуковић, кандидат Смучарског савеза Републике Српске: Номинација признање за квалит...
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    12h 9m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 5m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    11h 9m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    8h 2m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    9h 59m
    0