Kojić: Izvještaj za Srebrenicu pokazuje dimenzije stradanja

21.07.2021. 18:55
0
IZVOR: SRNA

 Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice Branimir Kojić rekao je Srni da je Izvještaj nezavisne međunarodne komisije za stradanje svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine dokument koji u potpunosti nedvosmisleno pokazuje da je u ovom ratu u ovoj opštini stradao i srpski narod.

Kojić je istakao da je jako bitno da je nezavisna komisija utvrdila da nije bilo navodnog genocida nad Bošnjacima 1995. godine, što Haški tribunal pod uticajem zapadnih sila i medija želi nametnuti i što postaje narativ u njihovom tumačenju rata u BiH.

- Ovaj izvještaj može biti kamen temeljac za sagledavanje istine, ukoliko to Bošnjaci i svijet zaista žele, mada i posljednji događaji govore suprotno- ocijenio je Kojić.

Prema njegovim riječima, bošnjački političari, ali što je posebno zabrinjavajuće i njihove vjerske vođe i na svoje praznike pokušavaju da izazovu tenzije u Srebrenici i 26 godina nakon rata.

- Napadima na načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića i inputiranjem raznih izmišljotina i neistina žele da dobiju publicitet koji im očigledno nedostaje u posljednje vrijeme- smatra Kojić.

On je pozdravio profesionalan odnos Međunarodne komisije za istraživanje stradanja u Srebrenici, te zahvalio za uspješno obavljeni posao, kao i Republičkom centru za istraživanje rata i ratnih zločina.

- Nadamo se da će ovaj izvještaj demantovati i pobiti netačne tvrdnje i priču o stradanju samo jednog naroda, dok su srpske žrtve minimizirane, omalovažavane i stavljane u drugi plan-  zaključio je Kojić.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Vučić: Šanse su minimalne, ali Srbija će se boriti protiv rezolucije o Srebrenici do posljednjeg trenutka Vučić: Šanse su minimalne, ali Srbija će se boriti protiv rezolucije o Srebrenici do poslje...
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Uhapšen zbog nasilja u porodici, oduzeti municija i oružje Uhapšen zbog nasilja u porodici, oduzeti municija i oružje
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    11h 15m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    22h 48m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    22h 29m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    9h 29m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    7h 19m
    0